Predstavitev podjetja Puppa design

Puppa sicer ni spcialno podjetje, vendar je primer dobre prakse z družbenim učinkom. Puppa je blagovna znamka okolju prijaznih unikatnih ženskih oblačil. Vsa Puppa oblačila so ročno izdelana v Murski Soboti iz že obstoječih, vendar nerabljenih materialov in oblačil iz prejšnjih sezon.

Stremijo k ročni izdelavi oblačil ob upoštevanju zmanjševanja negativnih vplivov na okolje in ustvarjanju družbenih učinkov. Njihova oblačila izdelujejo šele po prejemu naročila in so na voljo v omejenih količinah.

Njihova vizija je dokazati širši javnosti, da so tudi trajnostna in okolju prijazna oblačila lahko modna in všečna.

Pri izdelavi oblačil uporabljajo proces upcyclinga, kar pomeni, da kot vhodni material uporabljajo večinoma obstoječa, nerabljena oblačila iz preteklih sezon. Poleg tega pa se tudi zavzemajo za proizvodnjo brez odpada.

Vsa naša oblačila so ročno narejena v Murski Soboti s strani visoko usposobljenih domačih šivilj. S tem želijo prispevati k ohranitvi tekstilne tradicije v Pomurju.

PROIZVODNJA BREZ ODPADA, UPCYCLING

Modna industrija je drugi največji porabnik in onesnaževalec vode. Oblačila, ki niso prodana, večinoma končajo na odpadu. Tekstilni odpadki pa so trenutno tudi najbolj rastoči odpadki v Evropski uniji.

Prav ta problematika jih je vzpodbudila, da so razvili okolju prijazen način izdelave oblačil. Poleg tega pa se tudi zavzemajo za proizvodnjo brez odpada tako da porabijo ves vhodni material.

DRUŽBENI UČINEK

Tekstilna industrija je bila v preteklosti ena izmed najpomembnejših panog v pomurski regiji, in sicer vse do velikih odpuščanj v letu 2009. Regija ima velik potencial v znanju in visoki usposobljenosti ljudi s področja tekstila.

Sodelujejo tudi pri državnim programih, s čimer:

- spodbujajo lokalno gospodarstvo

- prispevajo k razvoju naše regije

- ohranjajo tekstilno tradicijo v Pomurski regiji

 

Kontakt: Puppa Design, d.o.o., Plese 2, 9000 Murska Sobota, Slovenija

E-mail: info@puppa-fashion.com

Telefon: 031 343 610

Facebook: Puppa, Puppa unikati

Spletna stran: Puppa Fashion