Predstavitev Eko-socialne kmetije Korenika

Eko-socialna kmetija Korenika se nahaja v Šalovcih, v samem osrčju Krajinskega parka Goričko. Korenika je, že po nekaj letih delovanja, postala prepoznavna tudi na širšem geografskem prostoru in je s strani strokovne javnosti, priznan primer dobre prakse na področju socialnega podjetništva, zaposlovanja invalidov in oseb iz drugih ranljivih družbenih skupin ter zaščitnega zaposlovanja.

Na Koreniki so vzpostavili sistem ekološke pridelave in predelave živil, tako na dobrih dvajsetih hektarjih površin pridelajo poljščine, zelišča, sadje in zelenjavo, v naravi pa naberejo sadeže in gobe, ki jih predelamo v ekološke izdelke.

Pod okriljem lastne blagovne znamke izdelujejo in prodajajo zeliščne čaje, hladno stiskana olja, sušeno in vloženo sadje in zelenjavo, ozimnico. sokove in sirupe in še bi lahko našteli. Ponudbo si lahko ogledate v spletni trgovini na njihovi spletni strani www.korenika.si

Uredili so tudi prostoren zeliščni vrt in domovanje za številne živali, ki so zelo priljubljene med najmlajšimi obiskovalci, katerih so na Koreniki še posebej veseli. Število obiskovalcev nenehno narašča, prav tako kot naraščajo številne aktivnosti in izobraževanja, ki jih gostijo v prijetnem in pomirjujočem podeželskem okolju.

Poslanstvo Korenike je negovati dostojanstvo, spoštovanje in samospoštovanje, tako med zaposlenimi, kot tudi do drugih soljudi. Tudi v prihodnje bodo zaposlovali invalide, osebe iz drugih ranljivih družbenih skupin in nudili zaščitno zaposlitev. Vse v skladu s svojimi možnostmi.

Kontakt: Šalovci 86, 9204 Šalovci

Email: info@korenika.si

Telefon: +386 5 99 32 694

Spletna stran: www.korenika.si

Facebook: https://www.facebook.com/ekokorenika/