Predstavitev socialnega podjetja ZRIRAP

 

Zavod za raziskovanje in razvijanje alternativnih praks je mlado socialno podjetje iz severovzhodnega podeželskega dela Slovenije, ki je svoja vrata odprlo konec novembra 2013.  Ob propadanju nekdanjih biserov občine Beltinci so se združili mladi in se odločili, da je čas za spremembe. Z ovirami in vztrajnostjo so si pridobili košček zemlje pod soncem in prve zaposlene za ustvarjanje in ohranjanje le teh v občini Beltinci. Njihova glavna dejavnost poteka na območju nekdanje vrtnarije v središču Beltincev, katera zadnjih nekaj let ni bila v uporabi. S skupnimi močmi so uredili ekološki, zeliščni in zelenjadarski vrt na način, ki koristi celotni skupnosti.

Prizadevajo si tudi za vzpostavitev medgeneracijskega centra, ki bi krajanom omogočal kvalitetno preživljanje prostega časa, prenos skorajda pozabljenih znanj in modrosti na mlajše generacije ter aktivno sodelovanje pri reševanju sodobnih družbenih problemov.

Med svoje prioritete štejejo dejavnosti iz ekološkega, socialnega in trajnostno naravnanega razvoja.

V svoji prodajalni, ki se nahaja v bližini eko vrta, po dostopnih cenah nudijo svežo sezonsko zelenjavo (buče, solata, radič, endivija, špinača, blitva, paradižnik, paprika, kumare, fižol, česen, korenje, rdeča pesa, čebula, topinambur, kitasko zelje, grah, krompir) in zelišča (ognjič, meta, dobra misel, ožepek, šetraj, ajda, plahtica, rman, melisa, artičoka, korda, pelin, vratič, materina dušica, timijan, kopriva, ameriški slamnik, monarda, žafranka, komarček, janež, robida) iz njihovega vrta.

 

Kontakt: ZRIRAP so.p. - Zavod za raziskovanje in razvijanje alternativnih praks

Telefon: + 386 (0) 2 584 80 33

E-naslov: zrirap@gmail.com

Spletna stran: www.zrirap.org

Facebook: https://www.facebook.com/ZRIRAP-sop-Beltinci-1463125387311049/?fref=ts