Quanta

Quanta je neprofitno združenje (zakon o združenjih iz leta 1991), ki se nahaja na kmetiji blizu mesta Lille na severu Francije. Cilj združenja Quanta je spodbujati dostopnost kulturnih dogodkov za vse, zlasti za invalide ali ranljive skupine, ki so diskriminirane. Integracija se uvaja postopoma. Prvi cilj je povečati samostojnost članov, kar jim bo dolgoročno omogočilo boljšo integracijo v družbo in na trg dela.

Quanta se poskuša spopasti s problemom diskriminacije, z uporabo svoje gledališke družbe in restavracije, ki zaposlujeta invalidne osebe.

Restavracija

Pravna oblika restavracije je ESAT, ki je socialno-medicinska organizacija s ciljem spodbujanja poklicne integracije invalidov. V restavraciji trenutno deluje 22 invalidnih oseb, ki jih podpira osebje natakarjev, kuharjev in socialnih sodelavcev. Restavracija je dobro znana na območju mesta Lille. Namen te restavracije je predlagati drugačen pristop k vodenju restavracije in gostinskega servisa.

Gledališka družba

Člani ESAT so prav tako vključeni v gledališko družbo. Ukvarjajo se z gledališkimi igrami, ki so uprizorjene tako znotraj kot zunaj restavracije. Prav tako pripravljajo delavnice za druge invalidne osebe in organizirajo intervencije v šolah in socialno-zdravstvenih organizacijah.

Quanta vsako leto v juniju organizira festival jezer (Lake Festival). Na kmetiji potekajo kulturne večerje, ki članom organizacije dajejo priložnost, da predstavijo delo, ki so ga opravljali skozi leto. Prav tako je organizirana tržnica za promocijo lokalnih izdelkov.

 

Kontakt: 7 ch. du Grand Marais - Ferme Petitprez, 59650 VILLENEUVE D’ASCQ

Telefon: +33 03 20 19 07 07- Fax : 03 20 19 07 09

E-mail: asso.quanta@wanadoo.fr

Spltetna stran: www.quanta.asso.fr

Facebook: https://facebook.com/association.quanta/