VABILO na Festival socialnega podjetništva

Vljudno vabljeni na Festival socialnega podjetništva, ki je zaključni dogodek Erasmus+ projekta Moja ideja, moja prihodnost: spodbujanje socialnega podjetništva na podeželju.

Dogodek se bo odvijal v Modrem salonu Dvorca Rakičan, v torek, 24. aprila 2018, s pričetkom ob 10. uri.

Festival združuje mednarodno konferenco, okroglo mizo in socialnopodjetniško tržnico.

V okviru projekta sta nastala priročnik "Moja ideja, moja prihodnost: prvi koraki v socialno podjetništvo"  in mobilna aplikacija "My idea, my future", ki ju bomo na festivalu tudi prvič predstavili.

Osrednji del dogodka je okrogla miza Priložnosti, izzivi in pasti socialnega podjetništva na podeželju, s pričetkom ob 11.30 uri. Udeleženci okrogle mize so Tadej Slapnik, državni sekretar v Kabinetu predsednika Vlade RS, dr. Karmen Pažek s Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede; Lea Cipot, ustanoviteljica socialnega podjetja Zavod korak naprej in Goran Miloševič, direktor Eko-socialne kmetije Korenika. Pogovor bo moderiral Tadej Buzeti.

Na festivalu se bodo predstavila tudi socialna podjetja iz Slovenije, Italije in Francije. Študenti fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede pa bodo predstavili socialnopodjetniške izzive in priložnosti na področju kmetijstva.

Projekt si prizadeva  za izboljšanje položaja mladih na podeželju, t.j. njihovega socialnega, ekonomskega, gospodarskega in družbenega položaja. Spodbujanje mladih pri razvoju podjetniških idej in prvih korakih v socialno podjetništvo je lahko učinkovit pristop za zmanjšanje brezposelnosti med mladimi ter ustvarjanju nove zaposlitvene perspektive ne le na regionalni, temveč tudi na nacionalni in evropski ravni.

Projektno partnerstvo sestavljajo organizacije iz Slovenije, Italije in Francije.

Podroben program festivala se nahaja v priponki.

Vljudno vabljeni!