Obisk socialnega podjetja ZRIRAP

V okviru Erasmus+ projekta Moja ideja, moja prihodnost: spodbujanje socialnega podjetništva na podeželju, smo s projektnima partnerjema iz Italije in Francije, obiskali tudi lokalno socialno podjetje ZRIRAP iz Beltincev.

Danes med svojo glavno dejavnost štejejo vzpostavljanje eko-vrtnarije za potrebe ekološkega kmetovanja in socialnega podjetništva, v povezavi z raziskovalnimi, izobraževalnimi in izdajateljskimi dejavnostmi iz področja ekološkega, socialnega in trajnostno naravnanega razvoja. Podjetje ima sedež v Beltincih, glavne dejavnosti pa potekajo na območju nekdanje vrtnarije v središču Beltinec, ki je bilo zadnjih nekaj let v neuporabi. S skupnimi močmi zaposleni in prostovoljci obujajo ta nekoč pomemben segment Beltinec in ga urejajo kot ekološki zeliščni in zelenjadarski vrt na način, ki je v korist celotni skupnosti. Zemljišče jim je v brezplačno uporabo dala občina Beltinci.

Izvedeli smo nekaj o njihovih začetkih, delovanju in prihodnjih načrtih, se sprehodili skozi eko-vrt in popili ekološki čaj. Obiskali smo tudi Markovo senje, ki se je hkrati odvijalo v Beltincih. Tam smo lahko njihove izdelke tudi kupili.

Pri njih lahko dobite svežo sezonsko zelenjavo in zelišča, ki vam jih naberejo direktno iz vrta.

Več informacij na njihovi spletni strani: http://www.zrirap.org/.